Bitcoin har hatt en ganske fin helg så langt, opp nesten 10% siden fredagens intradag-lav.

Ifølge data fra CryptoCompare nådde Bitcoin fredag ​​rundt 17:00 UTC intradag-lavpunktet på 17 598 dollar. Foreløpig (fra og med 13:38 UTC 13. desember) handles BTS-USD til $ 19,331, noe som betyr at Bitcoin-prisen har gått med $ 1 733 eller 9,85% siden den gang.

Tidligere i dag ga Robert Kiyosaki, den svært vellykkede forfatteren av „Rich Dad Poor Dad“ -serien med personlige finansbøker, sine siste tanker om tre inflasjonssikringsmidler han er glad i – sølv, gull og Bitcoin.

„Rich Dad Poor Dad“, som er en av de ti beste personlige økonomibøkene gjennom tidene, „går inn for viktigheten av finansiell kompetanse (finansiell utdannelse), økonomisk uavhengighet og å bygge rikdom gjennom å investere i eiendeler, investere i eiendom, starte og eie bedrifter, samt å øke ens økonomiske intelligens (finansiell IQ) for å forbedre ens forretningsmessige og økonomiske dyktighet. “

På forskjellige tidspunkter i løpet av den nåværende COVID-19-pandemien har Kiyosaki kritisert Federal Reserves svar på det resulterende økonomiske nedfallet og oppfordret sterkt hans store følge på sosiale medieplattformer for å beskytte seg mot det han føler er uunngåelig høy inflasjon (og muligens hyperinflasjon) i fremtiden ved å bruke deres fiat-beholdninger til å kjøpe sølv, gull og Bitcoin.

Episode # 263 av Anthony Pomplianos “Pomp Podcast”, som ble utgitt 7. april, inneholdt et intervju med Kiyosaki.

Under dette intervjuet ba Pompliano (også kalt „Pomp“) om Kiyosakis tanker om „tradisjonelle inflasjonssikring“ eiendeler.

Kiyosaki sa:

“Gull og sølv er Guds penger. Bitcoin er folks penger med åpen kildekode. „

Uansett, for øyeblikket, anbefaler Kiyosaki sine nesten 1,5 millioner Twitter-følgere å kjøpe Bitcoin under $ 20.000-nivået.

Holger Zschaepitz, seniorredaktør ved den økonomiske og finansielle pulten til den tyske avisen Die Welt og søndagsutgaven Welt am Sonntag, mener at det som driver den siste Bitcoin-prisoppgangen, vokser „institusjonell interesse“, som sist eksemplifisert av amerikansk livsforsikring gigantiske Mass Mutuals beslutning om å investere 100 millioner dollar i Bitcoin „for sin generelle investeringskonto i en transaksjon tilrettelagt av NYDIG.“

Populær kryptoanalytiker / trader Josh Rager, som også er medstifter av online kryptolæringsplattform Blockroots, samt rådgiver for flere blockchain-oppstart, tilbød denne biten av teknisk analyse.