Brazilië Werken aan de lancering van de Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC) tegen 2022

De Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC) is de digitale vorm van fiat. Volgens de president van de centrale bank van Brazilië kan de Central Bank Digital Currency (CBDC) tegen 2022 in het financiële systeem worden geïntegreerd.

Volgens Roberto Campos Neto, de president van de Braziliaanse Centrale Bank, zullen de Brazilianen het idee van een Central Bank Digital Currency (CBDC) waarschijnlijk in volle omvang zien voor het einde van 2022. Dit kwam als een verrassing omdat het land onlangs is begonnen met het bestuderen van de mogelijkheid om de CBDC in te voeren zonder enig conflict met het traditionele systeem.

Het land heeft in de loop der jaren verschillende opties gevolgd en bestudeerd in een poging om zijn financiële systeem te moderniseren, waarvan CBDC de perfecte kandidaat is gebleken, gezien het tempo waarin verschillende landen kijken naar manieren om ten volle te profiteren van de voordelen van het systeem.

Op 21 augustus 2020 verklaarde de Centrale Bank van Brazilië dat zij een plan heeft opgesteld om een wereldwijde studie uit te voeren naar de uitgifte van de Central Bank Digital Currency (CBDC). Het land heeft de volledige impact op zijn financiële welzijn begrepen en heeft getracht een evenwicht te vinden tussen het aftappen van zijn voordeel voor de samenleving en het compenseren van het potentiële risico dat gewoonlijk gepaard gaat met sommige van deze digitale betalingen.

De studie die bedoeld is om in 6 maanden te duren, richt zich op het maatschappelijk voordeel, de nationale uitdagingen, de reikwijdte en het potentiële model. Het veiligheidsaspect van het CBDC richt zich op zijn gegevensbescherming, cybersecurity en het nalevingsrisico van de regelgeving.

Neto maakte ook melding van de mogelijkheid om dit te bereiken door gebruik te maken van open bankieren en PIX, het nieuwe instant betalingsplatform van het land als onderdeel van de maatregelen. PIX werd geïntroduceerd om het concurrentievermogen en de efficiëntie in de retailmarkt van het land te waarborgen door middel van een peer-to-peer en business-to-business transactie in minder dan 10 seconden. Dit zal gebeuren via geldautomaten (vanaf november 2020), internetbankieren en mobiele telefoons. Het idee van open bankieren is om de uitwisseling van gebruikersinformatie tussen banken mogelijk te maken, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen overstappen.

Neto legde uit dat CBDC veel anders is dan cryptocurrency zonder nationaal vertrouwen. Met Bitcoin als referentie legde hij uit dat de genoemde digitale valuta de valuta is die al is uitgegeven door de Nationale Monetaire Autoriteit. Brazilië is niet nieuw in het gebruik van blokketentechnologie in hun financiële wereld.

In april 2020 introduceerde het land een blokketenplatform, PIER genaamd, om soepel gegevens uit te wisselen tussen regelgevende instanties en financiële instellingen. Dit initiatief is niet alleen een referentie voor Brazilië, maar voor alle andere landen om de mogelijkheden van het gebruik van de blokketen te onderzoeken om grote veranderingen door te voeren. De stap voor CBDC is in lijn met de voorspellingen van de CEO van Cypherium, Sky Guo, over hoe de overheden het zouden integreren in de detailhandel en de groothandel.

Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC)

De centrale bank Digital Currency (CBDC) is de digitale vorm van fiat. Hoewel het geïnspireerd is door Bitcoin, is het geen cryptocurrency of virtuele valuta. Bitcoin is veel anders op grond van het feit dat het niet door de staat wordt uitgegeven en door geen enkele overheid als wettig betaalmiddel is gedeclareerd.

De Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC) bestaat als een digitale valuta zoals Bitcoin, maar wordt gecontroleerd door de Centrale Bank. Een aantal landen overweegt de CBDC vanwege zijn enorme voordeel. Volgens onderzoek van de Bank voor Internationale Betalingen bestudeert 80% van de centrale banken wereldwijd de CBDC en voert 40% van de banken uitgifte-experimenten uit.