Ny milepæl for Kina: Hvordan ECB og Fed bliver ved med at blive bagud

Mens Kina annoncerer yderligere fremskridt med sin digitale centralbankvaluta, forsøger ECB og Fed at skjule det ubesvarede løb i deres nuværende udsagn, mens de redder ansigt. Hvorfor vi måske snubler over forkortelserne BSN og UDPN oftere i fremtiden, og hvordan egoet fra Jerome Powell og Christine Lagarde forhindrer stablecoins og samtidig hjælper den digitale yuan med at få succes.

Kina bygger et internationalt betalingsnetværk med Blockchain Service Network (BSN). Da overflod af mulige applikationer går langt ud over rene betalingstransaktioner, Bitcoin Lifestyle skal digitale centralbankvalutaer (CBDC) specifikt behandles i det såkaldte Universal Digital Payment Network (UDPN). Med deres internationale orientering sigter de statslige blockchain-initiativer mod at skabe en ny global betalingstransaktionsstandard, der på lang sigt kan konkurrere med de vestlige finansielle transaktionsstandarder SWIFT og VISA.

UDPN: den tredje byggesten efter RCEP og strategi for dobbelt cirkulation?

Det nye tokenbaserede betalingsnetværk UDPN giver meget mening, især mod den nuværende politiske baggrund. For eksempel indledte Kina for nylig verdens største frihandelsaftale. Under navnet Regional Comprehensive Economic Partnership (RCEP) har Kina opnået en frihandelsaftale med de fleste af de asiatiske lande. I lyset af handelskonflikten med USA lover aftalen mere autonomi fra sine vestlige handelspartnere.

Dette regionale fokus understøttes af den dobbelte cirkulationsstrategi, der er planlagt i den kinesiske regerings femårsplan. Også her er det et spørgsmål om mere indenlandsk efterspørgsel og uafhængighed fra Vesten. Derudover udvider Kina sin indflydelse gennem det nye Silk Road-projekt, hvor BSN og den digitale yuan også skal spille en vigtig rolle.

Den afgørende byggesten til en vellykket implementering af RCEP og strategien for dobbelt cirkulation kunne nu leveres af CBDC-betalingsnetværket UDPN. Så det står i blogindlægget fra statsinitiativet:

BSN planlægger at opbygge et universelt digitalt betalingsnetværk (UDPN) om fem år baseret på CBDC’er fra forskellige lande og arbejde med flere internationale banker og teknologivirksomheder.

Det er ingen hemmelighed, at de nye tokenbaserede transaktionsstandarder vil sætte spørgsmålstegn ved alle tidligere standarder. Så det fortsætter:

CBDC’erne vil fuldstændigt ændre de nuværende betalingsmetoder og cirkulation af traditionelle valutaer, udvide konsekvent betalingssystemers modstandsdygtighed og øge den globale varebevægelse og afvikling på tværs af valuta betydeligt.

Kina arbejder fladt ud på e-yuan

Indtrykket opstår, at Kina forsøger at opnå et nyt niveau af økonomisk dominans med sine centralbankprojekter. Selvom det i øjeblikket primært er i ens eget land eller i områder med direkte indflydelse som Hong Kong, rapporteres der næsten dagligt om nye kampagner for at etablere den digitale yuan. Det være sig lotterier, hvor CBDC udloddes blandt befolkningen eller pengeautomater, der er opgraderet til den nye „pengestandard“.