De sociale media-firma zal nu alle politieke en invloedrijke rekeningen vereisen om hun veiligheid bij te werken om een potentieel drastische herhaling van de ongekende hack van juli te vermijden.

In het kort

  • Twitter heeft een nieuwe reeks veiligheidsmaatregelen onthuld in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen.
  • Influentiële en politieke rekeningen zullen nodig zijn om hun beveiliging te updaten.
  • De verhuizing komt maanden na een grote Twitter-hack waarbij frauduleuze Bitcoin-donaties betrokken waren

De sociale media reusachtige Tjilpen heeft belangrijke veiligheidsupdates aan zijn platform voor de verkiezingen van de V.S. gemaakt, zei de firma in een post op Donderdag.

„Aangezien wij van de ervaring van afgelopen veiligheidsincidenten leren en veranderingen uitvoeren, worden wij ook geconcentreerd bij het houden van high-profile rekeningen op de brandkast van de Tjilpen en beveiligen tijdens de verkiezing van de V.S. van 2020,“ de bovengenoemde firma.

Vanaf Donderdag, waren alle ,,high-profile“ en op verkiezingbetrekking hebbende rekeningen op de hoogte gebracht en moesten extra veiligheidsmaatregelen uitvoeren om hun geloofsbrieven te beschermen.

Dergelijke rekeningen omvatten alle leden van de Amerikaanse uitvoerende macht en het Congres, gouverneurs, presidentiële campagnevoerders, politieke partijen, en belangrijke Amerikaanse nieuwszenders en politieke journalisten, onder andere politieke gebruikers.

Twitter zei dat de accounts zouden worden gevraagd om een sterker wachtwoord te gebruiken en authenticatie met twee factoren mogelijk te maken, wat extra veiligheid biedt naast een gebruikersnaam en wachtwoord. Bovendien zal een optie voor het resetten van het wachtwoord automatisch worden ingeschakeld om onbevoegde wijzigingen van het wachtwoord te voorkomen.

Andere extra veiligheidsmaatregelen omvatten meer geavanceerde detecties en waarschuwingen om hen te helpen snel te reageren op verdachte activiteiten en een verhoogde verdediging bij het inloggen om kwaadwillige pogingen tot accountovername te voorkomen, aldus de firma.

De beveiligingsfuncties zijn niet beperkt tot bepaalde gebruikers. Iedereen kan de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat zijn of haar privacy en informatie veilig is op Twitter, aldus de aankondiging.

Bitcoin-hack zet aan tot beveiligingsmaatregelen

De verhuizing komt maanden nadat Twitter werd gecompromitteerd door een hacker-gedaagde een 17-jarige tiener uit Florida die later werd vrijgegeven op borgtocht-die erin slaagde om toegang te krijgen tot de „god-modus“ admin paneel. De hacker had toegang tot meer dan 25 invloedrijke Twitter-accounts, zoals presidentskandidaat Joe Biden en sociaal beïnvloede Kim Kardashian, en stuurde frauduleuze tweets die Bitcoin-betalingen beloofden.

De tweets werden verstuurd door accounts die een gecombineerde 346 miljoen Twitter volgers hadden en er werd meer dan $120.000 aan Bitcoin van nietsvermoedende gebruikers in gestoken.

Terwijl de hacker alleen een relatief onschuldige methode gebruikte om Bitcoin te extraheren, kon de pure invloed van Twitter op de wereldwijde financiële markten, de politiek en het nieuws een buitenproportionele en onherstelbare schade betekenen als de toegang werd gebruikt om te tweeten over een politieke kwestie.

„Deze aanval had ernstige schade kunnen veroorzaken. Ik ben eigenlijk blij dat een hacker gemotiveerd door Bitcoin-winsten de aanvalsvector heeft bereikt voordat veel meer snode actoren die privégegevens willen lekken, de aandelenkoersen willen manipuleren, verkiezingen willen manipuleren of oorlogen willen beginnen dat deden“, tweette Ethereum destijds mede-oprichter Vitalik Buterin.

Laten we hopen dat de nieuwe veiligheidskenmerken al het bovenstaande zullen vermijden.