Een groot verhaal van de afgelopen maanden is de introductie van institutioneel kapitaal in de Bitcoin- ruimte.

Het begon in 2020 met Paul Tudor Jones, een miljardair Wall Street-investeerder die een paar procent van zijn fonds in BTC-futures stopte. Hij deed dit ter voorbereiding op de halvering van mei en schreef dat Bitcoin’s schaarste het “ snelste paard in de race “ zal maken in een wereld waar de inflatie ongebreideld toeneemt.

Jones ‚collega’s op Wall Street volgden

Veel macro-investeerders, die bekend staan ​​om het maken van asymmetrische weddenschappen zoals BTC en crypto, hebben sindsdien de Bitcoin-pil gebeten. Ook familiekantoren beginnen toewijzingen aan Bitcoin te doen omdat ze proberen te diversifiëren uit overgewaardeerde activa.

Toch staat niet heel Wall Street op Bitcoin.

Voorbeeld: Fidelity Investments alleen al heeft meer dan $ 3 biljoen aan activa onder beheer, wat drie keer de marktkapitalisatie is van de cryptocurrency-ruimte.

Guggenheim Investments CIO Scott Minerd , die onlangs de Bitcoin-bug ontdekte , zei in een recent interview dat meer investeerders een klein deel van hun portefeuille aan deze ruimte zouden moeten besteden .

Bitcoin zou door de meeste investeerders moeten worden gekocht

In een interview met Bloomberg dat vrijdag werd gepubliceerd, merkte Minerd op dat de meeste, zo niet alle beleggers een paar procent van hun portefeuille in Bitcoin zouden moeten hebben. Hij zei:

“2% van uw portefeuille is 20% van uw portefeuille voordat dit voorbij is. Je wilt dus niet te zwaar worden, maar een allocatie van een paar% van je portefeuille lijkt me toch verstandig. “

De opmerking impliceert in feite dat BTC de komende jaren 1.000 procent zou kunnen waarderen om kleine toewijzingen aan Bitcoin te versterken naar grotere.

Dit is vergelijkbaar met opmerkingen van investeerders zoals Tudor Jones. Ze zeggen dat het een rationele gok is om Bitcoin in uw portefeuille te hebben vanwege de extreme hoge prijzen in andere activaklassen en de enorme hoeveelheid inflatie die plaatsvindt in de economie en op de financiële markten.

Minerd aarzelde echter in zijn interview door te stellen dat hij denkt dat Bitcoin momenteel in een „speculatieve razernij“ of manie op korte termijn verkeert.

Hij wees specifiek op het feit dat crypto-uitwisselingen zoals Coinbase en anderen worden overbelast tot het punt waarop ze serieus niet kunnen werken en een deel van de vraag hebben moeten beperken.

Bitcoin heeft misschien nog niet de top bereikt. Zoals eerder gemeld door CryptoSlate , had de cryptocurrency een belangrijk technisch ondersteuningsniveau tijdens de correctie van maandag.