De grootste eendaagse WBTC werd gisteren geslagen door CoinList in twee transacties van 1.299,48 WBTC en 2.316,5 WBTC.

Bitcoin op Ethereum blijft groeien met warp-snelheid en bereikt meer dan $ 1,6 miljard, in lijn met 145k BTC

Verschillende projecten zoals renBTC, imBTC, HBTC, TBTC, pBTC en sBTC zetten BTC op het op een na grootste netwerk. Wrapped Bitcoin Trader domineert deze groei door 73,6% van de BTC op Ethereum te vertegenwoordigen.

Tot dusver zijn er 105.132 WBTC’s ter waarde van $ 1,2 miljard geslagen, die sinds begin 2020 maar liefst 9.380% zijn gestegen.

Hiermee is WBTC voorbij Yearn.Finance, Synthetix, Compound, Curve Finance en Aave gesprongen om het op twee na grootste DeFi-project te worden.

Uniswap , met een record van $ 2,73 miljard aan totale waarde vergrendeld (TVL) en een dominantie van 24,12%, en Maker met bijna $ 2 miljard aan cryptovaluta op slot, zijn de enigen groter dan Wrapped Bitcoin.

WBTC is een van de snelstgroeiende DeFi-projecten, net als de algemene sector, die nieuwe hoogtepunten van $ 11,4 miljard in TVL bereikt

Interessant is dat gisteren de grootste WBTC in één dag werd geslagen door CoinList. Deze grootste munt van 5.000 WBTC werd gemaakt in twee afzonderlijke transacties – de eerste betrof 1.299,48 WBTC terwijl de tweede transactie 3.697,5 WBTC betrof.

Dit record breekt het laatste record van FTX CEO Sam Bakman-Frieds cryptohandelbedrijf Almeda Research, dat het vorige record met 2.316,5 WBTC verbeterde.

WBTC is een ERC-20-token ondersteund door bitcoin in een 1: 1-verhouding, waarbij de BTC in bewaring wordt gehouden door BitGo.

Hiermee kunnen DeFi-gebruikers deelnemen aan verschillende applicaties zonder hun Bitcoin daadwerkelijk te gebruiken. Het brengt verder de enorme liquiditeit van Bitcoin, met een markt van $ 210 miljard, naar het Ethereum-netwerk van $ 42 miljard.

De vraag naar WBTC blijft stijgen, zoals blijkt uit de groei, aangezien Bitcoin-houders hierdoor kunnen deelnemen aan opwindende DeFi-apps zoals yield farming en inkomsten kunnen verdienen met hun BTC zonder het op te geven.